MÅLA INNE & UTE

Måla om inne eller ute med äggoljetempera

Vi håller på att avveckla verksamheten  – just nu 20% rabatt på alla kvarvarande produkter från Av jord!

Vi är återförsäljare för en av de miljövänligaste målarfärger för inom- och utomhusmålning som finns i Sverige, en äggoljetemperafärg som består av ägg, linolja, vatten och naturliga jord- och mineralpigment, inget annat, från företaget Av jord. Konceptet kallas ”Färg i påse”, en genialisk lösning som minskar på vattentransporter och gör hållbarheten på färgpigmenten i stort sett obegränsad.

Om du söker en färg som är vacker, hållbar, levande, snäll mot miljön, ofarlig för din hälsa utan ohälsosamma tillsatser och som är lätt att lära sig måla så är detta en färg för dig. Vi säljer pigmenten (som ”Färg i påse” i färdigblandade kulörer ), linoljan och verktygen – du köper själv ekologiska ägg och använder vatten ur kranen hemma för att blanda färgen. Efter några tag med mixerstaven har du gjort dig en färg som kan målas på i stort sett alla underlag.

Att måla med äggoljetempera är inte svårare än att måla med vanlig färg, men det är annorlunda och man behöver tänka på andra saker. Köper du pigment hos oss får du självklart instruktioner med! Se gärna våra instruktionsfilmer på youtube om du är nyfiken. Klicka här.

färgipåse_karta 0910.indd

 

Äggoljetempera är ju ingen ny uppfinning, redan en del av de gamla grottmålningarna målades med en typ av den och på dem kan man se hur hållbar färgen kan vara. De syns ju rätt bra än idag, många många tusen år senare! Den varianten vi säljer och använder är en uppdaterad version anpassad för moderna behov, där varje enskilt pigment noggrant testats för att utröna dess unika egenskaper vilket gör att de pigmentblandningar med tillhörande instruktioner, den så kallade ”Färg i påse”, du köper hos oss är en lättanvänd, snabbtorkande och förutsägbar färg jämfört med de blandningar många testat t ex vid korgmålning eller liknande som blandas mer på en höft.

Målar du själv kostar det ca 60kr/m2 för materialet (linolja, färgpigment, ägg och vatten) vilket räcker till ca 3 strykningar.

Det går utmärkt att kontakta mig med frågor om målning med vår äggoljetempera, vi har delar av Av jords sortiment hemma. Om du skulle beställa från Av jord, tala gärna om att du hittat deras sida via Hånsfors Bruk så ser de varifrån kunderna kommer.

Vi håller till i Hån utanför Töcksfors intill norska gränsen i västra Värmland och tar på oss uppdrag inom ca 15 mils radie, men för större uppdrag kan vi åka längre. Vi jobbar till exempel då och då med kunder i såväl Gävle, Stockholm som Uppsala.

Kontakta oss genom kontaktformuläret som finns under ”Kontakt” längst upp på sidan eller via info@hansforsbruk.se.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *