Sommar 2017

If you are an English speaker – please visit claytasticvictoria.com instead!

Verksamheten är nedlagd.

Tack till alla kunder som anlitat oss och handlat hos oss. Victoria kan fortfarande anlitas för kurser, utställningar mm i Sverige och USA för kontakt se claytasticvictoria.com eller ta kontakt via Instagram, användarnamn claytasticvictoria där, såväl som på Periscope. 

Kurser hösten 2017

OBS! Kursen i Fattigmanslitografi – tryck på lera 6-8/10 flyttad till Eskilstuna!

Kursen i tryck på lera som skulle ha givits på Medborgarskolan i Stockholm är inställd där (pga att grupperna ansågs för små), men ges nu istället i vetgiriga lerälskares regi i Eskilstuna 6-8/10. Ingen tidigare erfarenhet av tryck på lera behövs, men har du det så anpassar vi svårighetsgraden efter din nivå. Högt tempo utlovas!

Vi håller på att planera detaljerna, mer exakt info kommer snart! Skicka din intresseanmälan nu så vet vi mer snart! Kostnaden kommer att ligga på ca 2500-3000kr beroende på antal deltagare för 2,5 dag (fredag endast kväll ca 17-20, lör + sön heldag ca 9-17) inklusive allt material utom lera, men det går inte åt så mycket.  Även fortsättare välkomna, vi tar upp saker från fortsättningskursen också men alla får jobba i sin takt!

  • Maila info@hansforsbruk.se om du har frågor eller vill anmäla dig! Begränsat antal platser, anmäl dig snart!
  • Eller följ Victoria på Instagram ”claytasticvictoria” och kommunicera där!
  • Fler bilder från tidigare kurser finns på Hånsfors Bruks sida på Facebook också!

oc_reg3pics

Bilderna ovan: Victoria ger workshop i fattigmanslitografi på en gymnasieskola utanför Los Angeles. Bilder från ”lokaltidningen” The Orange County Register, som kom och gjorde reportage. I oktober flyttar Victoria till USA, så sista chansen att gå tryckkurs nu i Eskilstuna! Hoppas vi ses!

Följ Victoria!

Ceramic artist, Victoria PamlŽnyi, who currently lives and works in Sweden and where she has a clay studio and is also an instructor, talk about teaching a workshop on how to transfer images to clay to the ceramic students at Western High School in Anaheim. (Photo by Mark Rightmire, Orange County Register/SCNG)
Ceramic artist, Victoria PamlŽnyi, who currently lives and works in Sweden and where she has a clay studio and is also an instructor, talk about teaching a workshop on how to transfer images to clay to the ceramic students at Western High School in Anaheim.
(Photo by Mark Rightmire, Orange County Register/SCNG)

Håll utkik även på den interaktiva appen Periscope (eller titta via periscopetv.com) där Victoria sänder live från olika verkstäder m jämna mellanrum (sök på Claytastic_Victoria) och på Instagram (claytasticvictoria) där det ligger mycket bilder från resorna och aktuell produktion. Sök även på båda dessa på #pottersofperiscope för att hitta intressanta keramikrelaterade inlägg/sändningar!

Se även Victorias egen hemsida: claytasticvictoria.com

Öppet i augusti under sommarkonstrundan

Fredag 1/9 – söndag 3/9 12-16 

Obs! 5/9 stänger vi för gott! 

Utförsäljning av konsthantverk, keramik, skulptur/keramikverktyg, lera och äggoljetemperapigment/tillbehör. Minst 20% rabatt på det mesta i butiken.

Under augusti och fram till i alla fall 5e september har vi öppet fredag – söndag 12-16. Sedan stänger vi för gott och avvecklar verksamheten. Det går fint att boka in besök andra tider också under denna period – maila oss på info@hansforsbruk.se för att boka. Handla kan du göra genom att beställa via info@hansforsbruk.se eller komma förbi under ord. öppettider. PRISLISTA FINNS HÄR.

Vi kan leverera lera, råmaterial etc till Karlstad och ibland till Göteborg/Örebro/Gävle/Uppsala/Stockholm. Hör av dig om du är intresserad!

UTFÖRSÄLJNING!

Vi deltar som vanligt i Konstrundan i Årjäng under sommaren – detta blir dock sista gången då Victoria flyttar sin verksamhet till Los Angeles, USA, under hösten. Således har både hon och Hånsfors Bruk utförsäljning av sina produkter med 20% rabatt på det mesta i lagerförda sortimentet, såväl på keramiken som råmaterial och leror. Kom och fynda!

Utförsäljning av keramikutrustning från verkstan:

FInns kvar! Eldfast tegelsten, begagnat men i MYCKET gott skick – ca 6-700 sten för 12kr/st. Står nu i form av en liten kallmurad (alltså utan bruk) keramikugn och plockas ner av köparen. Vill man kan man också bygga upp ugnen i samma form igen. Den har använts som en liten frityroljeeldad ugn.

SÅLT! Sättmaterial till keramikugn, oanvända plattor och några som använts en enda gång (silimantiplattor 500x500x20mm, 3 hela och 6 st halvor). 3500kr + moms för alla.

LERKVARN TILL SALU!

Victoria säljer även ut sin utrustning i keramikverkstaden. Ugnen och drejskivorna är redan sålda, men det finns en knappt använd suverän proffslerkvarn, Venco Super Twin modular system, med vakuum, till salu. Kan hämtas nu eller allra senast i slutet av September. Se nedan. Den är i nyskick och man kan köpa till fiffiga tillbehör som t ex en extrudertillsats som munstycke för att ha en lerkvarn och extruder i ett.

Obs! Bonus! 200kg stengodslera medföljer vid köp. (Det finns några olika sorter att välja på, med eller utan chamotte). Pris 38000 + moms. Ev frakt tillkommer. En smidig specialbygd vagn i metall på hjul som den står på kan också säljas med.

Den är helt i rostfritt stål och lätt att göra ren. Den har 80mm öppning och en kapacitet på ca 4-500kg i timmen. Motorn är på 370W och vakuumpumpen på 180W. Bilden nedan är en produktbild från tillverkaren, men min kvar ser exakt likadan ut.

Skicka mail till info@hansforsbruk.se för frågor om den.

Vencosupertwin

Öppettider:

Just nu under lågsäsong har vi bara öppet på Bruket enligt överenskommelse – boka tid via info@hansforsbruk.se. Handla verktyg och lera kan du göra närsomhelst. Prislista finns under fliken Hånsfors Bruk -> Webshop med lera ovan. Maila oss din beställning!

Kurser 2017:

Sommmarens och höstens kurser:

Passa på att gå en kurs hos Victoria innan hon flyttar till USA! Kurserna hålls, om ej annat anges, i våra fantastiska lokaler på Hånsfors Bruk i Töcksfors. Se mer info under Keramikkurser ovan!

24-28/5 (Kristihimmelsfärd) Fattigmanslitografi – tryck på lera, 5 dagar

3-6/6 Drejkurs, 4 dagar – max 3 pers!

26-30/7 Drejkurs 5 dagar – max 3 pers!

OBS! NYtt datum! 1-5/9 Kurs i grundläggande glasyrkunskap med teori och praktik. 5 dagar. Lär dig blanda egna glasyrer – billigt, roligt och enkelt! Lämplig även för nybörjare!

15-19/8 Fattigmanslitografi, 5 dagar

25-27/8 Fattigmanslitografi, 3 dagar

Sugen på privatkurs i drejning eller något annat? Se mer under Keramikkurser ovan!

Sept/okt månadsskiftet – exakt datum ej bokat än. Fattigmanslitografi – tryck på lera på Medborgarskolan i Stockholm. 2,5 dag, en helg för nybörjare och en fortsättningskurs.

Kurser våren 2017

oc_reg3picsFattigmanslitografi (tryck på lera) i Stockholm på Medborgarskolan, både en nybörjarkurs (3-5/2) och en fortättningskurs (10-12/2) och en kvällskurs i annorlunda drejade och handbyggda kannor veckan däremellan. Se mer info och länkar under fliken ”Keramikkurser” ovan.

Glasyrkurs: 16-19/2 (torsd-måndag) är det en efterfrågad kurs i grundläggande glasyrteori och praktik för alla, även nybörjare. Lär dig allt för att kunna blanda och testa dina egna glasyrer! Både roligt och billigare än att köpa färdiga! Se mer info under fliken ”Keramikkurser” ovan.

I juni ger Victoria en kurs i Raku och svartbränning på Kyrkeruds folkhögskola. Programmet är inte ute på nätet än, kommer snart. Se mer info och länkar under fliken ”Keramikkurser” ovan.

Följ Victoria!

Ceramic artist, Victoria PamlŽnyi, who currently lives and works in Sweden and where she has a clay studio and is also an instructor, talk about teaching a workshop on how to transfer images to clay to the ceramic students at Western High School in Anaheim. (Photo by Mark Rightmire, Orange County Register/SCNG)
Ceramic artist, Victoria PamlŽnyi, who currently lives and works in Sweden and where she has a clay studio and is also an instructor, talk about teaching a workshop on how to transfer images to clay to the ceramic students at Western High School in Anaheim.
(Photo by Mark Rightmire, Orange County Register/SCNG)

Håll utkik även på den interaktiva appen Periscope (eller titta via periscopetv.com) där Victoria sänder live från olika verkstäder m jämna mellanrum (sök på Claytastic_Victoria) och på Instagram (claytasticvictoria) där det ligger mycket bilder från resorna och aktuell produktion. Sök även på båda dessa på #pottersofperiscope för att hitta intressanta keramikrelaterade inlägg/sändningar!

Se även Victorias egen hemsida: claytasticvictoria.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *